Microsoft Windows 2003 Sürümleri

Microsoft windows 2003 sürümleri hakkında temel kavramlar,açıklamalar.

Windows 2003 ailesi temel olarak 4 farklı versiyon içermektedir:

  • Windows Server 2003 Standart Edition
  • Windows Server 2003 Web Edition
  • Windows Server 2003 Enterprise Edition
  • Windows Server 2003 Datacenter Edition

 

Microsoft Windows 2003 Server ile birlikte gelen bir çok önemli özellikler vardır fakat bu özelliklerin tamamı her zaman aynı bir Edition içerisinde değillerdir. Bunun nedeni Microsoft Firmasının Server İşletim Sistemini kişinin ihtiyacı doğrultusunda ve ona uygun bir fiyatla satmaktır.

Windows Server 2003 Standart Edition : Küçük işletmeler veya departman bazında şirket bölümleri için Domain Controller kullanılan işletim sistemidir. Yüksek seviyede performans ve ya donanım gerektirmeyen şirketler için ideal bir sürümdür.

Windows Server 2003 Enterprise Edition : Orta ve büyük ölçekli ve daha yüksek performans – güvenlik gereken işletmeler için tasarlanmıştır. Datacenter Edition a oranla yazılım destekleri hemen hemen aynı olmasına rağmen donanım desteği konusunda Datacenter a oranla ciddi bir fark vardır.

Windows Server 2003 Datacenter Edition : Kritik görevleri ve rolleri üzerinde barındıran ve aynı zamanda üstün performans sağlamak üzere büyük ölçekli firmalar için tasarlanmıştır.En yüksek donanım özelliğini üzerinde çalıştırabileceğimiz bir Edition dır.

Windows Server 2003 Web Server : Web Server olarak nitelendirdiğimiz bu Edition ile birlikte Web Sayfaları host etmek amacıyla kullanılır ve bu sürümler arasında en düşük nitelikte kullanmamıza izin veren bir Windows server 2003 sürümüdür. Max. 2 GB destekler

Aşağıdaki  tabloda yukarıdaki saydığımız 4 farklı Edition ların karşılaştırılması yapılmıştır.

 

 

Web

 

Standart   

 

Enterprise

 

DataCenter

 

İşlemci Sayısı

 

2

 

4

 

8

 

32/64

 

Memory(RAM)

 

2 GB

 

4 GB

 

32GB /
 64GB

 

64GB / 512GB*

 

Domain Controler

 

Yok

 

Var

 

Var

 

Var

 

Cluster Desteği

 

Yok

 

Yok

 

Var

 

Var

 

64 Bit Desteği

 

Yok

 

Yok

 

Var

 

Var

 

 

 

 

Yorumunuzu Ekleyin

Yükleniyor...