Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar, Yarışmalar

Kahoot ile kısa quizler hazırlayabilir, çoktan seçmeli sorular sorabilir, anket veya tartışma ortamları oluşturabilirsiniz. Tablet, telefon, dizüstü veya masaüstü bilgisayarlarla oyuna bağlanabilirsiniz. Soruları herkesin görebileceği ortama yansıtarak oyuna başlayabilirsiniz.

Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar-Yarışmalar

 

Sıkıcı ders ortamlarından kurtulmak için teknolojinin bize sunduklarından yararlanmak gerekir. Örnek olarak vereceğimiz Kahoot uygulaması sayesinden öğrencilerinizle kaliteli ve verimli vakit geçirebileceksiniz. "Hem Eğlen Hem Öğren" politikasını uygulayan öğretmenlerin vazgeçilmezi olan Kahoot uygulamasını inceleyelim.

Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar, Yarışmalar

Kahoot Nedir?

Kahoot uygulaması ve kullanması çok kolay olan bir platformdur. Eğlenerek öğrenmek-öğretmek konusunda oldukça usta bir uygulamadır. 

Kahoot Nasıl Kullanılır?

Öğretmen kendi hesabını oluşturup soruları hazırlar. Uygulama öğretmene bir pin verir. Öğrenciler de kendi kullanıcı adlarını oluşturup öğretmenin vereceği pin ile uygulamaya giriş yapabilirler. Böylelikle uygulamaya dahil olan öğrenci sayısını anlık olarak öğretmen görebilir.

Kahoot ile Soru Hazırlama

1. İnternet tarayıcınızdan getkahoot.com/ adresine giriş yapınız.

2. Sign Up For Free linkine tıklayınız.

Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar, Yarışmalar3. Üyelik kısmını doldurunuz. Biz Öğretmen olarak belirliyoruz.

Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar, Yarışmalar

4. Uygulamayı ne için kullanacağımızı belirliyoruz. İlk olarak quiz seçeneğini kullandık.

Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar, Yarışmalar5. Quiz ile ilgili resimleri başlıkları belirleyeceğimiz alanları doldurabilirsiniz.

Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar, Yarışmalar

6. Artık soru girişi yapabiliriz.

Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar, Yarışmalar

7. Soru önizlemesi yapabilirsiniz. Paylaşabilir veya editleyebilirsiniz.

Hazırladığınız Kahoot Uygulamasını Sınıfta Uygulama

1. Hazırladığınız uygulamayı açıp projeksiyon ya da akıllı tahta aracılığı ile sınıfın görebileceği bir ortama yansıtınız.

Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar, Yarışmalar2. Öğrencilerinizin bilgisayar ya da tablet aracılığı ile web adresine girişlerini sağlayınız.

3. Kahoot' un size verdiği PIN kodunu öğrencilerinizle paylaşınız.

Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar, Yarışmalar4. Öğrenciler istedikleri takma adı kullanabilirler. PIN ile birlikte hızlıca uygulamaya dahil olabilirler.

5. Uygulamaya giren öğrenci sayısının anlık artışını ya da azalığını görebilirsiniz.

6. Her şey hazır ise Öğretmen uygulamasından Starts butonuna başlayarak quizi başlatabilirsiniz.

Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar, Yarışmalar

7. Soru Projeksiyon yansımasında ya da akıllı tahtanızda gözükücektir. Öğrencinin kullandığı platformda ise sadece şık olarak kartlar gözükücektir.

Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar, Yarışmalar

8. Öğretmenin belirlediği süre içinde uygun cevabı işaretlemek gerekmektedir.

Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar, Yarışmalar

9. Süre bitince öğretmen ekranında şıkların işaretlenme yüzdesi gözüktüğünden kolayca analiz yapılabilir.

Kahoot ile Eğlenceli Sınavlar, Yarışmalar

10. Öğrenciler tüm süreci görebildiklerinden daha çok eğlenebiliyorlar.

  • Avantaj

Kahoot uygulaması ile öğrenciler telefon ya da tabletlerinde sadece renkli kartları görmekteler. Şıkları görebilmek için projeksiyon ya da akıllı tahtaya bakmak zorundalar. Bu durum öğretmeni pasifleştirmeden teknolojiyi eğitimde kullanmamızı sağlıyor. Her sorudan sonra analizlerin gözükmesi öğrenciye anında geri dönüt veriyor. Eksikliklerini görmesi açısından önemli bir ayrıntı. Uygulama sonunda öğrencilerin başarı puanlarına göre bir sıralama da olması rekabet duygusunu arttırıyor. Daha dikkatli olmalarını sağlıyor. İster edebediyat dersine girin ister müzik tüm branşların ahatlıkla kullanabileceği bir platform olması bizim beğenimizi kazandı.

  • Dezavantaj

Aslında dezavantaj olarak gördüğümüz bir durum yok. İnternet bağlantısı günümüz okullarının en büyük sıkıntısı. Bu kullanımı aksatabilir. Ya da Fatih projesi kapsamında olmayan okullarda tablet dağıtımı yapılmamış olabilir. Bu durum da yeni alternatif bulmakta fayda var.  

 

Kaynak

Yorumunuzu Ekleyin


Yükleniyor...
    Yükleniyor...